Home > Recepten

Kerrie-roomspagetti

- 500 gram gehakt

- 1 pond tomaten

- scheutje slagroom

- de helft van een klein pakje boursin

- 1 runderbouillonblokje

- 400 gram spaghetti

- 1 theelepel kerriepoeder

- boter om in te braden

- 1 theelepel Italiaanse kruiden of oregano

- 1 ui

- 250 gram champignons

- 1 rode paprika

- beetje bloem om te binden

- geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Deegwaren

Bereiding

Smelt de boter en doe er de ui en de champignons in. Als de uien zacht zijn het gehakt toevoegen. Met een vork het gehakt uit elkaar halen en bakken tot het fijn (rul) is. De tomaten in vieren snijden en toevoegen. Na even meebakken kun je dan zo de velletjes van de tomaten eruit vissen. Nu de kruiden erbij doen en de boursin. Nog een poosje op zacht vuur laten pruttelen. Wat bloem door een klein beetje water doen en dit toevoegen om te binden. Even laten doorkoken. Dit laatste eventueel herhalen als de saus nog te dun is. De slagroom op het allerlaatst toevoegen. Serveren met spaghetti en sla. Geraspte kaas over de spaghetti met kerrie-roomsaus strooien.

Notities

Heerlijk met stokbrood en kruidenboter.