Ku lu yuk 12 (Kantonese) |
|
2 tenen gehakte knoflook 2 eetlepels arachidisolie kipfilet of varkensvlees grof maïsmeel flinke scheut ketjap manis 1/2 blikje tomatenpuree 2 eetlepels appelmoes 2 theelepels suiker kneepje limoensap 1/2 theelepel sambal wat water om te verdunnen tot saus 2 schijven ananas |
|
BereidingDe gefrituurde ballen waarui Koe Lo Yuk gewoonlijk bestaat, vind ik niet zoveel aan, maar Kantonese Koe Lo Yuk daarentegen vind ik heerlijk! Ik ben al wat aan het experimenteren en ben nu al zover dat het vlees aardig 'lijkt', maar de saus waarin het vlees gebakken wordt wil maar niet kloppen. Ik wil me niet verlagen tot het gebruik van ve-tsin, maar krijg de indruk dat dat wel de manier is om een 'authentiek' Chinees smaakje aan je gerechten te krijgen. Zo heb ik het de laatste keer gedaanTwee tenen gehakte knoflook even fruiten in twee eetlepels arachidisolie. Kipfilet (jawel, ik weet dat het dan Koe Lo Kai heet, maar ik had even geen varkensvlees in huis) in kleine stukjes snijden, ruim bestrooien met grof maismeel, aan de knoflook toevoegen en een paar minuten roerbakken tot er een soort korstje om de kip ontstaat (eventueel nog maismeel toevoegen). In een kommetje mengen (zo ongeveer, helaas niet opgeschreven): flinke scheut ketjap manis 1/2 blikje tomatenpuree 2 eetlepels appelmoes 2 theelepels suiker kneepje limoensap 1/2 theelepel sambal wat water om te verdunnen tot saus Een paar minuutjes met de kipstukjes meebakken en daarna twee schijven ananas in stukjes mee laten warmen. Was trouwens erg lekker, maar... helaas nog niet de Kantonese Koe Lo Yuk/Kai waarnaar ik op zoek ben. Wie helpt? |
Home > Recepten