Home > Recepten

Ku lu yuk 13

- 500 gr. (1/2 kg) varkenslapjes of kippenvlees in dobbelsteentjes gesneden



Voor de marinade:

- 1 eiwit (middelmatig om precies te zijn)

- 1 eetlepel maïzena (dat witte poeder wat in pakjes van Dureya komt als ik me niet vergis) !!!

- 50 ml. droge sherry (mag goedkope sherry zijn)

- 60 ml. matig gezouten soja saus ( light)

- 1 teen knoflook (middelmatig)

- Olie om te bakken, liefst pindaolie (arachide olie)



Voor de saus

- 4 eetlepels suiker (gewone koppies thee suiker)

- stukje verse gember wortel, fijngehakt of klein mespuntje gemberpoeder

- 2 eetlepels azijn of rijst azijn, in dat geval verminder de suiker ietwat

- 1 eetlepel geconfijte gember wortel, fijngehakt

- 60 ml. ananassap (van een blikje)

- 1 eetlepel matig gezouten soja saus

- de stukjes ananas van het blikje......
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Conny (nl.culinair)

Bereiding

Een vriendin in Purmerend heeft me dit recept jaren geleden eens gegeven en ik had het gepubliceerd hier in het plaatselijke dagblad, vandaar de vertaling in het Engels....



Hoe je de naam van het gerecht ook schrijft, het blijft een heerlijk gerecht....Als je vlug werkt, is het vlees nog wat krokant, zoals het moet zijn.....

Dus hier is het met eetlepels en theelepels en mililiters...:)

Veel plezier ermee.....



Nederlandse vertaling voor Kuh-You-Luk of Koo-Yu-Look of Koh-Nam-Look



Maak van de ingredienten voor de marinade een marinade!!!



Maak van de ingredienten voor de saus een dikke saus, kan iets aangelengd worden met een paar eetlepels water….

Verhit de olie in een wok of pan en beetje bij beetje bak de stukjes vlees. (houdt de kleine porties warm op een schaal) Als alle stukjes vlees gebakken zijn, doe je al het vlees terug in de wok/pan. Roer de saus door het vlees en leat even flink warm worden.

De stukjes ananas uit het blik kunnen erbij verwarmd worden, maar kan ook als garnering dienen.

Notities

Serveer op een grote schaal met evtueel nog stukjes augurk en partjes tomaat.

Erg lekker bij droog gekookte witte rijst.