Home > Recepten

Rozenbottelsiroop

1,5 kg rozenbottels

1,5 kg suiker

schillen van 2 citroenen
  • Omschrijving recept: Drankjes zonder alcohol
  • Bron: Brigitte Schorrewegen (gg)

Bereiding

Was de rozenbottels goed schoon en hak ze grof. Leg ze in 1 liter kokend water en laat ze 20 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat de rozenbottels in het hete water afkoelen tot lauwwarm.



Leg intussen een stuk natgemaakt kaasdoek (of theedoek) in een vergiet, zet het vast met knijpers en laat de rozenbottels hierin een nacht uitlekken.



Breng de volgende dag 1,5 liter water met de pulp aan de kook en laat alles 7 minuten koken. Wrijf de rosbottels fijn met de bolle kant van een lepel en zeef ze door een natte doek.



Schenk nu de beide sappen (dus van de pulp die je gekookt en gezeefd hebt, en het vocht dat je over had na een nacht uitlekken van de pulp) door elkaar en laat het vocht met de gewassen citroenschillen inkoken tot 1 liter. Zeef het vruchtersap en los de suiker erin op. Giet de siroop in good schoongemaakte flessen en sluit af.