Home > Recepten

Makreel, Italiaanse

4 verse makrelen, schoongemaakt

4 takjes peterselie

4 eetl olijfolie

zout en peper uit de molen

4 teentjes knoflook, in plakjes

4 dl. droge witte wijn, b.v. Verdicchio

8 tomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Italiaans

Bereiding

Spoel de vissen af in stromend koud water en maak ze van binnen en buiten droog met keukenpapier. Leg in elke buikholte een takje peterselie. Bestrijk een ovenvaste schaal met een kwastje met olijfolie. Leg de makrelen er dicht naast elkaar in. Strooi er zout en peper over en stop er hier en daar plakjes knoflook tussen. Sprenkel de rest van de olie over de vissen. Laat in een pannetje de wijn 10 minuten zachtjes koken. Plaats de schaal met de vissen 10 minuten in het midden van de tot 180 graden voorverwarmde oven. Schenk daarna de kokende wijn er over en dek alles af met de tomatenreepjes. Strooi er wat zout en peper over en leg een deksel op de schaal en plaats deze dan opnieuw in de oven. Na 15 minuten kan het gerecht worden opgediend.

Notities

Heerlijk met witte rijst of volkorenrijst.