Home > Recepten

Lange vingertaart

4 pakken lange vingers

100 gram (melk)chocolade

6 (scharrel)eieren

250 gram margarine (kuipje)

125 gram witte basterdsuiker of poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Christiane (gg)

Bereiding

Het recept is afkomstig van moeder;-))))))))))zij noemt het koninklijke taart, en staat "thuis" bij iedere feestelijke gelegenheid op tafel.



Smelt de chocolade en doe de prut in een mengkom.

Doe de boter erbij en klop met de elektrische klopper (!).

Dan de suiker erbij en de eieren.

Blijven kloppen tot het mengsel glad is.

Daarna de taart opbouwen met een laag lange vingers, een laag chocolademengsel, etc.

Je kan er een ronde taart van maken, maar het is makkelijker om gewoon een vierkantje te "bouwen".



Let op:

Deze taart moet je een dag of 2,3 van tevoren maken, anders zijn de lange vingers te hard.