Magnetron-kooktijden 2 |
|
|
|
BereidingHet koken van verse groenten in de magnetron verkort niet alleen de bereidingstijd, maar zorgt ook voor behoud van kleur, smaak en voedingswaarden.Zo krijgt u het beste resultaat: - Leg bij bloemkool, broccoli en (gehalveerde) asperges de harde delen (stronk) aan de buitenrand van de schaal. - Doe de groenten met aanhangend water of 2-4 eetlepels water in een schaal. - Verhit de schaal, afgedekt, op ± 750 Watt. - Schud de groenten halverwege de bereidingstijd om. - Laat de groenten na bereiding enkele minuten nagaren. - Voeg zout later toe. Bereidingstabel van verse groenten bij ± 750 Watt: Soort per 500 gram:; Tijd: Aardappelen (stukjes): 5-8 minuten Andijvie (reepjes): 5-7 minuten Asperges (gehalveerd): 7-8 minuten Bloemkool (roosjes): 5-7 minuten Broccoli (roosjes): 7-8 minuten Champignons: 5-6 minuten Courgette (plakjes): 5-8 minuten Doperwten: 6-9 minuten Kool (geschaafd): 6-8 minuten Prei (ringen): 4-6 minuten Spinazie: 4-5 minuten Spruitjes: 4-7 minuten Tuinbonen: 6-8 minuten Venkel (stukjes): 6-8 minuten Witlof (stukjes): 5-8 minuten Wortelen (stukjes): 6-8 minuten |
Home > Recepten