Home > Recepten

Magnetron-kooktijden 2

  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Informatie; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Het koken van verse groenten in de magnetron verkort niet alleen de bereidingstijd, maar zorgt ook voor behoud van kleur, smaak en voedingswaarden.

Zo krijgt u het beste resultaat:

- Leg bij bloemkool, broccoli en (gehalveerde) asperges de harde delen (stronk) aan de buitenrand van de schaal.

- Doe de groenten met aanhangend water of 2-4 eetlepels water in een schaal.

- Verhit de schaal, afgedekt, op ± 750 Watt.

- Schud de groenten halverwege de bereidingstijd om.

- Laat de groenten na bereiding enkele minuten nagaren.

- Voeg zout later toe.

Bereidingstabel van verse groenten bij ± 750 Watt:

Soort per 500 gram:; Tijd:

Aardappelen (stukjes): 5-8 minuten

Andijvie (reepjes): 5-7 minuten

Asperges (gehalveerd): 7-8 minuten

Bloemkool (roosjes): 5-7 minuten

Broccoli (roosjes): 7-8 minuten

Champignons: 5-6 minuten

Courgette (plakjes): 5-8 minuten

Doperwten: 6-9 minuten

Kool (geschaafd): 6-8 minuten

Prei (ringen): 4-6 minuten

Spinazie: 4-5 minuten

Spruitjes: 4-7 minuten

Tuinbonen: 6-8 minuten

Venkel (stukjes): 6-8 minuten

Witlof (stukjes): 5-8 minuten

Wortelen (stukjes): 6-8 minuten