Home > Recepten

Vissoep uit de magnetron

20 gr boter

1 kleine prei

15 gr bloem

1 visbouillontablet

4 dl heet water

1/2 dl witte wijn

200 gr visfilet

25 gr garnalen

2 eetlepels crème fraîche

1 takje dille
  • Omschrijving recept: Soepen; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter in een schaal in 30 seconden op HOOG (100%).

Was de prei en snijd hem in heel smalle reepjes.

Roer de bloem en de prei door de boter en zet de schaal met een deksel 2 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.

Voeg het visbouillontablet, het water en de wijn toe en breng dit 3 minuten op HOOG (100%) aan de kook.

Snijd de visfilet in kleine stukjes en voeg die aan de visbouillon toe.

Laat de vis in 4 minuten op MIDDEN LAAG (30%) gaar worden.

Voeg tot slot de garnalen en de crème fraîche toe en knip wat verse dille boven de soep.