Home > Recepten

Schotel, tropische, uit de magnetron

20 gr boter

1 ui

1/2 rode en 1/2 groene paprika

2 tomaten

150 gr hamlappen

100 gr pindakaas

11/2 dl water

50 gr taugé

1 banaan in plakjes

1 theelepel sambal

peper, zout, ketoembar
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch; Magnetron
  • Aantal Porties: 1
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter in een schaal 30 seconden op HOOG (100%).

Snijd de ui, paprika en tomaten in kleine stukjes.

Roer de groenten door de gesmolten boter, dek de schaal af en bak dit 3 minuten op HOOG (100%).

Snijd de hamlap in kleine blokjes en voeg die aan de groenten toe.

Zet de schaal afgedekt 2 minuten op HOOG (100%) terug in de magnetron.

Voeg de pindakaas en het water toe en laat dit op MIDDEN LAAG (30%) 5 minuten in de magnetron sudderen.

Voeg tot slot de taugé, de plakjes banaan en de sambal toe en zet de schotel 2 minuten op HOOG (100%) terug in de magnetron.

Roer alles goed door en serveer deze schotel met rijst en verse ananas.