Kabeljauw met mosterd-roomsaus uit de magnetron |
|
300 gr (diepvries)kabeljauwfilet 1 eetlepel citroensap Voor de saus: 25 gr boter 1 theelepel bouillonpoeder 25 gr bloem 1 eetlepel Dijon-mosterd 1 eetlepel Limburgse mosterd 1 dl melk 2 dl water 1/2 dl slagroom |
|
BereidingLeg de (ontdooide) kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat citroensap over.Doe het deksel op de schaal en kook de vis in 5 minuten op HOOG (100%) gaar. Laat de vis 2 minuten nagaren. Smelt voor de mosterd-roomsaus de boter in een schenkkan in 1 minuut op HOOG (100%). Klop er met een garde de bloem door, gevolgd door de melk, het water en het bouillonpoeder. Breng dit in 2 minuten op HOOG (100%) aan de kook, klop de saus door en voeg de mosterd toe. Zet de saus nog 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron. Klop de saus goed door en voeg tijdens het kloppen de slagroom toe. Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet. |
Home > Recepten