Home > Recepten

Kabeljauw met mosterd-roomsaus uit de magnetron

300 gr (diepvries)kabeljauwfilet

1 eetlepel citroensap



Voor de saus:

25 gr boter

1 theelepel bouillonpoeder

25 gr bloem

1 eetlepel Dijon-mosterd

1 eetlepel Limburgse mosterd

1 dl melk

2 dl water

1/2 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de (ontdooide) kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat citroensap over.

Doe het deksel op de schaal en kook de vis in 5 minuten op HOOG (100%) gaar.

Laat de vis 2 minuten nagaren.

Smelt voor de mosterd-roomsaus de boter in een schenkkan in 1 minuut op

HOOG (100%).

Klop er met een garde de bloem door, gevolgd door de melk, het water en het bouillonpoeder.

Breng dit in 2 minuten op HOOG (100%) aan de kook, klop de saus door en

voeg de mosterd toe.

Zet de saus nog 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron.

Klop de saus goed door en voeg tijdens het kloppen de slagroom toe.

Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet.