Home > Recepten

Upside-downtaart uit de magnetron

50 gr boter

100 gr lichtbruine basterdsuiker

1 groot blik ananas

8 kersen

3 eieren

125 gr witte basterdsuiker

125 gr bloem

zout

1 theelepel bakpoeder
  • Omschrijving recept: Gebak; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter met de suiker in 1 minuut op HOOG (100%).

Vet een quichevorm van 27 cm doorsnee in en giet de gesmolten boter met de suiker hierin.

Laat 8 ananasschijven uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.

Verdeel de schijven over de vorm en leg in elke schijf een kers.

Mix de eieren met 3/4 dl ananassap in een kom schuimig.

Doe lepelsgewijs de witte basterdsuiker, gevolgd door de bloem, het zout en het bakpoeder bij het beslag en schenk dit beslag over de ananasschijven.

Zet de quichevorm in de magnetron en bak de taart in 15 minuten op HOOG (100%).

De taart is klaar als hij droog aanvoelt.

Laat de taart iets afkoelen alvorens hem op een plat bord of op een taartschaal te keren.