Home > Recepten

Tomatensoep; pikante

1 ui

2 wortels

1 prei

2 takjes selderij

1 kg verse gepelde tomaten

boter

8 dl kippenbouillon

50 gr rijst

1 eetlepel tomatenpuree

1 laurierblaadje

12 verse korianderblaadjes

1 mespuntje tot 1/2 theelepel chilipoeder of tabasco

zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de ui, wortel, prei en selderij schoon en snipper ze fijn.

Doe ze met een flinke klont boter in een diepe schaal, dek ze af met een velletje keukenpapier en zet de schaal dan 3-5 minuten op vol vermogen in de magnetron.

Snijd intussen de tomaten in vieren, verwijder de pitten en duw de pulp door een zeef.

Voeg de tomaatstukjes en de pulp bij de groenten, schenk de bouillon erover en breng de soep, afgedekt, in 10 minuten op vol vermogen aan de kook.

Roer er de rijst en de tomatenpuree door en voeg er ook het laurierblad en de gewassen koriander aan toe (houd 4 blaadjes achter voor de garnering).

Zet de soep nog 3-5 minuten terug op de hoogste stand en laat haar daarna op de sudderstand (650 Watt) nog 40-45 minuten zachtjes koken.

Verwijder het laurierblad, pureer de soep en breng op smaak met zout en chilipoeder.

Geef er een klein bruin broodje bij en garneer elk bord met een korianderblaadje.