Wortelcake met pecannoten |
|
2 eieren 2 koppen geraspte wortel (1 kop = 250 ml) 2 tl geraspte sinaasappelschil 2/3 kop gehakte pecannoten 1/2 tl kaneel 80 ml sinaasappelsap 1,25 dl olie 150 gram suiker 175 gram zelfrijzend bakmeel Je kunt er nog een kwarkmengsel overheen gieten (vind ik lekker maar smaken verschillen) 100 gram kwark 1/2 a 3/4 kop poedersuiker licht en romig kloppen 1 a 2 tl geraspte citroenschil 2 tl melk evt. citroenschil vervangen door sinaasappelschil of iets anders dat je lekker lijkt. |
|
Bereidingbereiding:Oven voorverwarmen op 180 C. Bakvorm van 20x20 cm invetten (evt bekleden met bakpapier) Eieren, wortel, sinaasappelschil, noten, kaneel, sap, olie en suiker in een mengkom doen en met een houten lepel goed roeren. Bloem boven de kom zeven. Kloppen met houten lepel, tot het mengsel dik is en de ingredienten goed gemengd zijn. Het mengsel gelijkmatig in de bakvorm scheppen en gladstrijken. 45 minuten bakken tot prikker er schoon uitkomt. Kwarkmengsel: mengen tot slot afwerken met extra gehakte pecannoten. NotitiesIk heb een paar keer deze wortelcake met pecannoten gemaakt en wij vonden hem erg lekker!!! (Michou - nl.culinair) |
Home > Recepten