Zalm-komkommersoep, simpele |
|
1 l. visbouillon (zelf getrokken) 25 gr. boter 25 gr. bloem Dille 3 tl. mosterd peper zout cayenne kerrie 1/3 komkommer (blikje) zalm |
|
BereidingBouillon verwarmen, komkommer schillen en in kleine blokjes snijden.Even gaar laten worden in de bouillon. In tweede pan van de boter en bloem een roe maken. Dan lepel voor lepel de bouillon erbij. Ondertussen blijven roeren. Daarna de zalm erbij en de kruiden (heel weinig kerrie!). Je kunt de hele soep met de zalm en de komkommer erbij glad maken met de staafmixer of slechts als een van de twee erbij zit of de soep grof laten, naar smaak. Grof doet het wat denken aan de vissoep zoals ze 'm op corsica serveren. Glad kan het als voorgerecht geserveerd worden. NotitiesRecept verzonnen door m'n vrouw (en gepost met toestemming) |
Home > Recepten