Home > Recepten

Runderbiefstuk, gehakt met truffeleitjes-cantharel

300 gram gehakte biefstuk van onbesproken herkomst

5 scharrel-kriel-eitjes

200 gram cantharellen, schoongemaakt en gedroogd (slacentrifuge)

2 eetlepels tartufano

2 eetlepels kappertjes, uitgelekt

1 eetlepel persilladekruiden

truffelazijn

truffelolie

olijfolie

truffelmosterd

peper en zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Paddestoelgerechten; Voorgerechten
  • Bron: Tonny Leeflang-Wondergem

Bereiding

Maak een “lopende” truffelmayonaise van 2 eierdooiers, mespuntje truffelmosterd, scheutje truffelazijn, peper en zout en, eerst druppelsgewijs, de olijfolie.

Breng de gehakte biefstuk op smaak met peper, zout en kappertjes en vorm er 4 tartaartjes van.

Kook de overige eitjes ca. 3 minuten, pel ze, snijd aan de onderkant een plakje af voor de stabiliteit en aan de bovenkant tot het eigeel zichtbaar is, verwarm de tartufano en verdeel dit over de eitjes.

Bak de cantharellen in wat olijfolie, bestrooi ze met peper en persilladekruiden.

Leg op 4 bordjes een tartaartje, zet bovenop een (lauwwarm) eitje en dresseer de cantharellen er om- en de truffelmayonaise er overheen.

Notities

Even een mededeling voor de paddestoelenliefhebbers: Cantherellen zijn momenteel spotgoedkoop nl. f. 13.00 per kg. Nu de temp. drastisch is gezakt kan rauwe biefstuk wel weer, het is een makkelijk en lekker voorgerechtje.