Home > Recepten

Pindakaaskoekjes

1 kopje pindakaas (stukjes of zachte pindakaas)

1 kopje suiker

1 ei
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Aantal Porties: 18
  • Bron: Conny in Sonora - USA

Bereiding

Dit is een erg leuk recept om kinderen te laten maken aangezien er maar 3 ingredienten gebruikt worden.



Je kunt de pindakaas in de magnetron ietsje voor verwarmen (misschien 15 seconden) zodat het makkelijker met de suiker vermengd kan worden, en roer dan het eitje erdoor....

Het wordt een kleverige massa, maar dat geeft niet.

Rol balletjes van het deegje, of maak hoopjes met een lepel op een ingevet bakblik. Laat veel ruimte tussen de hoopjes, want het deeg verspreidt zich erg. Je kunt de hoopjes ietsje plat

drukken met de achterkant van een vork en versieren met een paar halve gepelde pindaatjes.

Bak de koekjes voor 10-12 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden C).

Kijk halverwege de tijd even voorzichtig in de oven of het allemaal goed gaat.

Laat de koekjes even afkoelen. Leg ze dan met een spatula op een roostertje zodat de koekjes hard worden.

Je kunt natuurlijk makkelijk even het recept verdubbelen of verdrievoudigen (3 x de hoeveelheden)