Beenham 1 |
|
+/- 600 gram beenham 3 tenen knoflook tijm, vers gemalen peper, zout 100 gram (room)boter "Besmering": 4 eetl honing 4 eetl whiskey Saus: boter kant-en-klare jus (poeder knorr uit pot) boter wijn knoflook ui laurierblad thijm oregano peper (behoorlijk wat) |
|
Bereiding- dep de beenham goed droog.- wrijf in met zout, peper en thijm, flink veel van dit alles. - snijd de knoflook in spijkertjes van 3 mm of zo - prik met de punt van je mes wat gaatjes in het vlees en duw hierin de knoflook - verhit de oven voor op 180 - smelt de boter en besmeer de ham ermee. doe de ham in een ovenschaal met wat losse, geplette tenen knof. - zet de oven op 160 (st 2/3) en doe de ham erin. besmeer elke 10 minuten de ham met de vloeistof uit de bak. Draai de ham na 30 minuten om. Nog steeds elke 10 minuten bedruipen. Na nog 30 minuten weer terugdraaien (tot 60). Nu de ham besmeren met het honing/whiskey mengsel en nog 15 minuten de oven in. - Ondertussen: - maak als je de ham in de oven schuift de jus aan met 50 gr boter, 150 ml water, 100 ml wijn en de kruiden. Dump er ook de ui in stukken in en wat geplette tenen knoflook. Goed doorwarmen en laten staan tot de ham klaar is. - Ui, laurier en knof eruit, doorwarmen en opdienen. Lekker met vlaamse frieten (met uit nood zelfgemaakt mayo) en niet erg lekker met Iglo kant-en-klaar groenteschotel :-) |
Home > Recepten