Amandelwijn |
|
500 g rozijnen 50 g amandelen 1500 g suiker 2 citroenen 4,5 liter water gist gistvoeding |
|
BereidingMaal de amandelen en de rozijnen en kook ze gedurende een uur op laag vuur in het water. Na het koken zeven en zoveel water toevoegen, dat de totale hoeveelheid weer 4,5 liter wordt.Giet het hete water op de suiker en roer goed om alle suiker op te lissen. Citroensap en geraspte schillen toevoegen (goed opletten dat er geen wit meekomt). Als de temperatuur is gedaald tot 21 graden, gist en gistvoeding toevoegen. Laat de wijn minstens tien dagen zoveel mogelijk op een temperatuur van 21 graden en houd het vat daarbij goed afgedekt. Na tien dagen door een nylon of plastic zeef in de gistingsfles gieten en afsluiten met een waterslot. Laten staan tot de wijn gaat klaren, vervolgens overhevelen. |
Home > Recepten