Home > Recepten

Potjiekos

Aardappel

artisjok

pompoen

eventueel rundvlees

wortel

ui

kleine aubergines

paprika

selderie

tomaat

Kaapse kerrie

kruiden

peper,

zout.
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Groentegerechten; Vleesgerechten; Zuid-Afrikaans
  • Bron: Ben Ruck

Bereiding

Niets origineler Zuid Afrikaans dan potjiekos (Aardappelen en veel groenten in een gietijzeren pot, eventueel met beesvlees)



Potjiekos: Onder in een gietijzeren pot beginnen te stapelen:

Aardappel, artisjok pompoen, (rundvlees), wortel, ui, kleine aubergines, paprika, selderie, tomaat, Kaapse kerrie kruiden, peper, zout.



Boven het smeulende vuur heel erg langzaam laten sudderen en steeds net genoeg bier toevoegen om het nat te houden.Een goede potjiekos duurt 2 uren.

Direct vanuit de pot serveren.