Home > Recepten

Zuurvleis

500 gr doorregen runderlappen

zout, peper

3 dl witte wijnazijn

1 laurierblad

2 kruidnagels

2 uien 50 gr. boter

1/2 el appelstroop

2 plakken ontbijtkoek

(1 el aardappelmeel)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Nederlands
  • Bron: AH-boek van Nederland

Bereiding

- runderlappen in grote stukken en zout en peper erover

- in kom azijn mengen met 3 dl water, laurier en kruidnagels en vlees erdoor

- vlees afgedekt 12 uur in koelkast



- ui in ringen

- vlees droogdeppen, marinade bewaren

- uiringen bruinbakken

- vlees erbij en bruin braden

- stroop, ontbijtkoek en helft marinade erbij

- 3 uur laten stoven

- evt saus binden met aardappelmeel papje

- op smaak brengen en serveren met bv aardapelpuree.