Home > Recepten

Wentelteefjes uit de oven

1 Frans Brood (Stokbrood)

ong. 100 gram boter (zacht)

2 grote eieren

bijna 1/2 liter volle melk

3 eetl. suiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Conny in Sonora - CA - USA

Bereiding

Kan de avond van te voren klaar gezet worden en kort voor het aan tafel gaan worden gebakken. Erg makkelijk voor een Zondagmorgen brunch.



Snijd het brood diagonaal in sneetjes ong. 2 cm. dik.ongeveer 12 sneetjes.

(Korstjes kunnen aan het brood blijven, wat een knapperig kantje geeft.)

Beboter de sneetjes aan één kant en zet de beboterde zijde van de sneetjes boven in één laag in een beboterde 30 x 20 x 5 cm. bak blik (ovenschotel).

Zorg dat de sneetjes dicht tegen elkaar aangedrukt liggen.

Roer eieren, melk en eventueel een snufje zout tot het goed gecombineerd is. Schenk de melk-ei massa over het brood. Bedek met folie en laat het koud worden. Hierdoor kan het brood de melk-ei opzuigen.

Volgende dag, of later op de dezelfde dag, laat de schotel op kamer temperatuur komen. Breng de oven op temperatuur 220°C.

Strooi de suiker over het brood, en bak het geheel (onbedekt) in het midden van de oven totdat het brood gerezen is, (als bij een soufflé) en boven op goudbruin is geworden. (20-25 minuten).

Notities

Serveer meteen, met Maple stroop of andere vloeibare vruchten jam of stroop; zelfs appelstroop of appelmoes smaakt hier goed bij.