Bobotie 4 |
|
1 snee witbrood 1/4 ltr melk 1 kg gemalen rund of schaapsvlees 1 fijngehakte ui 125 ml (pitloze) rozijnen [= 1/2 cup] 125 ml geblanceerde amandelnoten 15 ml (3 tlpl) abrozen jam 15 ml fruit chutney 25 ml ( 2 tlpls) citroensap 5 ml (1 tlpl) vers gehakte gemende kruiden 10 ml (2 tlpls) kerrie (medium) 5 ml (1 tlpl) kurkuma (geelwortel, jiang huang, Temoe Lawak, kurmeric) 10 ml (2 tlpls) zout 10 ml (2 tlpls) olie 3 eieren 4 citroen blaadjes (daon djeroek poeroet) |
|
Bereidingtraditioneel is een 'bobotie' gemaakt van resten vlees van een zondagse roast.week het brood in de helft van de melk, uitknijpen en vermengen met het vlees; meng alle ingedrienten erdoor (behalve resterende melk, olie, eieren en citroenblad); verhit olie in braadpan, en bak het vleesmengsel lichtjes aan; doe dit in een ovenschotel; klop de eieren met de overblijvende melk en giet dit over het vlees; garneer met citroenblad en bak in de oven op 180 graden (ongeveer 25 min.) serveren met witte of gele rijst. |
Home > Recepten