Home > Recepten

Bobotie 4

1 snee witbrood

1/4 ltr melk

1 kg gemalen rund of schaapsvlees

1 fijngehakte ui

125 ml (pitloze) rozijnen [= 1/2 cup]

125 ml geblanceerde amandelnoten

15 ml (3 tlpl) abrozen jam

15 ml fruit chutney

25 ml ( 2 tlpls) citroensap

5 ml (1 tlpl) vers gehakte gemende kruiden

10 ml (2 tlpls) kerrie (medium)

5 ml (1 tlpl) kurkuma (geelwortel, jiang huang, Temoe Lawak, kurmeric)

10 ml (2 tlpls) zout

10 ml (2 tlpls) olie

3 eieren

4 citroen blaadjes (daon djeroek poeroet)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Schapenvleesgerechten; Zuidafrikaans
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Magdaleen van Wijk - A Taste of South Africa

Bereiding

traditioneel is een 'bobotie' gemaakt van resten vlees van een zondagse roast.



week het brood in de helft van de melk, uitknijpen en vermengen met het vlees;

meng alle ingedrienten erdoor (behalve resterende melk, olie, eieren en citroenblad);

verhit olie in braadpan, en bak het vleesmengsel lichtjes aan; doe dit in een ovenschotel;

klop de eieren met de overblijvende melk en giet dit over het vlees;

garneer met citroenblad en bak in de oven op 180 graden (ongeveer 25 min.)

serveren met witte of gele rijst.