Home > Recepten

Buikspek, geroosterd Chinees

ingr.

1 1/2 kg buikspek zonder bot met zwoerd



voor de droge marinade

2 eetl grof zeezout

1 eetl fijngewreven Szechuan peperkorrels

2 theel vijfkruidenpoeder

1 theel versgemalen zwarte peper

2 theel suiker
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: nl.culinair

Bereiding

[STAP1]

prik de zwoerdkant van het vlees met een scherpe vork of met de punt van een mes tot het zwoerd is overdekt met kleine gaatjes, steek een vleeshaak in het vlees



[STAP2]

breng in een grote pan water aan de kook. Houdt het vlees aan de vleeshaak omhoog en schep met een soeplepel een aantal keren kokend water over het zwoerd. Leg het vlees opzij.



[STAP3]

zet de wok op het vuur, voeg alle ingr. voor de droge marinade toe en roerbak 3 min. tot alles goed gemengd is. Laat iets afkoelen. Als het mengsel koud genoeg is om te verwerken, wordt het goed aan de vleeskant ingewreven.



[STAP4]

Hang het vlees 8 uur! voor een koude ventilator of een hele nacht op een koele plaats te drogen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schuif een rooster boven een braadslee met water in de oven en leg het vlees met de zwoerdkant naar boven hierop. Rooster 15 minuten, schakel de oventemperatuur terug naar 180 graden en rooster het nog 2 uur.



[STAP5]

verhoog de oventemperatuur naar 230 graden en rooster het vlees nog 15 minuten. Neem het vlees uit de oven en laat afkoelen. Snijdt het in kleine stukjes, leg ze op een schaal en serveer ze. of schep ze op een bedje van rijst.