Home > Recepten

Tarta de Santiago

voor het deeg:

1 ei

125 gram suiker

125 gram bloem

snufje zout

1 ½ lepel warm water

voor de vulling:

4 eieren

250 gram suiker

geraspte schil van 1 citroen

250 gram gehakte amandelen

mespunt kaneel

merg uit 1 vanillestokje

poedersuiker ter garnering
  • Omschrijving recept: Gebak; Spaans
  • Bron: Karlos Arquiñano

Bereiding

Ha Fausto, ik gebruik dit recept, ( we hebben met Karlos Arquiñano nog steeds een leuk contact, wij waren indertijd de eerste "extranjeros"in zijn pas geopende reataurant in Zarauz, wat kan die man koken, maar hij heeft natuurlijk ook de meest fantastische ingredienten tot zijn beschikking, zijn mariscos, wauuuw.) Saludos, Tonny.



Verwarm de oven voor op 180º C.

Klop het ei met de suiker en 1 ½ eetlepel warm water schuimig.

Roer beetje bij beetje de bloem erdoor tot het deeg van de rand loskomt.

Klop de eieren voor de vulling schuimig met de suiker en roer citroenrasp, kaneel, vanillemerg en amandelen erdoor, goed mengen.

Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap, bekleed hiermee een ingevette springvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Verdeel de vulling gelijkmatig over de deegbodem en bak de taart in ca. 30

min. goudbruin en gaar.

Laat de taart in de vorm afkoelen, stort hem op een bord en bestrooi hem met poedersuiker.

Eventueel kunt u, met een sjabloon, een jacobskruis op de taart aanbrengen.