Home > Recepten

Tomatensalade, Marokkaanse

500 g trostomaten

½ groene paprika

2 bosuitjes

½ zakje verse dille (a 11 g)

5 takjes peterselie

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel rode-wijnazijn

ca. 2/3 theelepel gemalen komijn (djinten)

(zee)zout

(versgemalen) peper
  • Omschrijving recept: Salades; Marokkaans
  • Bron: Allerhande september 2001

Bereiding

Tomaten wassen, halveren en in heel kleine stukjes snijden. paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Dille en peterselie fijnknippen.

In kom tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel snufje komijn

Notities

Lekker bij couscous en lamsvlees of kip.