Home > Recepten

Nasi goreng uit de wok

500 g (langkorrelige) rijst, gekookt, afgekoeld, losgemaakt

2 el zonnebloemolie

1 tl sesamolie

2 teentjes knoflook, gehakt

2 uien, fijngehakt

2 rode pepers, ontdaan van zaadlijsten, in ringetjes

2 cm gemberwortel, gehakt

300 g hamlap, in dunne reepjes

mespunt trassi

4 lente-uitjes, in dunne ringetjes

2 el ketjap
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indisch
  • Bron: Lekker Gezond september / oktober 2001

Bereiding

Verhit een wok, voeg de zonnebloem- en sesamolie toe en roerbak de knoflook, ui, rode peper en gemberwortel gedurende 1 minuut. Voeg de reepjes hamlap toe, bak ze in 1 minuut bruin en roer de trassi en een scheutje warm water erdoor. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak tot deze goed warm is. Roer de lente-uitjes erdoorheen, breng op smaak met de ketjap.

Notities

U kunt de nasi ‘aankleden’ tot nasi rames. Serveer er dan reepjes omelet of spiegeleieren, plakjes komkommer, atjar tjampoer, stokjes kipsaté en pindasaus bij.