Nasi goreng uit de wok |
|
500 g (langkorrelige) rijst, gekookt, afgekoeld, losgemaakt 2 el zonnebloemolie 1 tl sesamolie 2 teentjes knoflook, gehakt 2 uien, fijngehakt 2 rode pepers, ontdaan van zaadlijsten, in ringetjes 2 cm gemberwortel, gehakt 300 g hamlap, in dunne reepjes mespunt trassi 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes 2 el ketjap |
|
BereidingVerhit een wok, voeg de zonnebloem- en sesamolie toe en roerbak de knoflook, ui, rode peper en gemberwortel gedurende 1 minuut. Voeg de reepjes hamlap toe, bak ze in 1 minuut bruin en roer de trassi en een scheutje warm water erdoor. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak tot deze goed warm is. Roer de lente-uitjes erdoorheen, breng op smaak met de ketjap.NotitiesU kunt de nasi ‘aankleden’ tot nasi rames. Serveer er dan reepjes omelet of spiegeleieren, plakjes komkommer, atjar tjampoer, stokjes kipsaté en pindasaus bij. |
Home > Recepten