Mosselschotel, romige |
|
4 dl Pineau de Charente (of droge witte wijn) 1 takje tijm 1 verkruimeld laurierblaadje 6 fijngehakte takjes peterselie 2 kg schoongemaakte mosselen 3 gesnipperde sjalotjesb 25 gr boterb 1 theelepel kerrie (of saffraan) cayennepeper 2 ½ dl crême frâche 2 eierdooiers |
|
BereidingBreng de wijn met de tijmblaadjes, laurier en peterselie op hoog vuur aan de kook, voeg de mosselen toe en kook ze al omschuddend ca. 6 minuten tot alle schelpen open zijn.Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en zeef het dan. Fruit de sjalotjes 2 minuten in de boter. Voeg het mosselvocht toe, breng het aan de kook, laat 1 minuut doorkoken en zeef het boven een grote pan. Voeg de kerrie, een snufje cayennepeper en 100 gr crême frâche toe en laat 1 minuut doorkoken. Klop de eierdooiers met de rest van de crême frâche los, voeg 2 eetlepels van de hete vloeistof toe en schenk het mengsel terug in de grote pan. Voeg de mosselen toe en verwarm alles omscheppend 1 minuut door en door (laat niet koken). Verdeel de mosselen met de saus over 4 borden en serveer er stokbrood en een gemengde salade bij. |
Home > Recepten