Home > Recepten

Mosselschotel, romige

4 dl Pineau de Charente (of droge witte wijn)

1 takje tijm

1 verkruimeld laurierblaadje

6 fijngehakte takjes peterselie

2 kg schoongemaakte mosselen

3 gesnipperde sjalotjesb 25 gr boterb 1 theelepel kerrie (of saffraan)

cayennepeper

2 ½ dl crême frâche

2 eierdooiers
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: De Vismarkt

Bereiding

Breng de wijn met de tijmblaadjes, laurier en peterselie op hoog vuur aan de kook, voeg de mosselen toe en kook ze al omschuddend ca. 6 minuten tot alle schelpen open zijn.

Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en zeef het dan.

Fruit de sjalotjes 2 minuten in de boter. Voeg het mosselvocht toe, breng het aan de kook, laat 1 minuut doorkoken en zeef het boven een grote pan.

Voeg de kerrie, een snufje cayennepeper en 100 gr crême frâche toe en laat 1 minuut doorkoken.



Klop de eierdooiers met de rest van de crême frâche los, voeg 2 eetlepels van de hete vloeistof toe en schenk het mengsel terug in de grote pan.

Voeg de mosselen toe en verwarm alles omscheppend 1 minuut door en door (laat niet koken).



Verdeel de mosselen met de saus over 4 borden en serveer er stokbrood en een gemengde salade bij.