Home > Recepten

Erwten met varkensvlees, gebakken

225 g varkensvlees

2 kopjes/225 g erwten )(vers of diepvries)

1 geschild plakje gemberwortel

1 sjalot

2 lepels/30 g reuzel

1 lepel/15 ml gemalen gele bonenpasta

1 lepel/15 ml rijstwijn of sherry

1 lepel/15 ml sojasaus

1/2 thl/2 ml ve-tsin

2 thl/10 ml maïzena

1 lepel/15 ml bouillon

1 thl/5 ml sesamolie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Varkensvleesgerechten; Chinees (Peking)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Snij het varkensvlees in kleine blokjes, ongeveer zo groot als de erwten. Hak sjalot en gemberwortel fijn.

Blancheer de erwten 1 minuut en laat ze uitdruipen.

Verhit de wok, smelt de reuzel en roerbak het varkensvlees. Als het in het eigen vocht begint te sissen, temper dan het vuur, als het geluid wat minder wordt, zet dan het gas weer hoger. Laat 6-7 minuten doorbakken. Voeg dan gemberwortel, sjalot en bonensaus toe en bak 2-3 minuten.

Voeg erwten, rijstwijn, sojasaus en ve-tsin toe.

Leng de maïzena aan met de bouillon.

Als het droog wordt, voeg het maïzenapapje toe en roer goed door elkaar.

Voeg sesamolie toe. Als het vocht begint te binden, roer dan nog een paar keer om en serveer.

Notities

Dit was één van de 'alledaagse'gerechten in het Keizerlijk Paleis.