Krabballetjes, gefrituurde |
|
225 g krabvlees 1/4 kopje/50 g vers vetspek 1/2 kopje/50 g waterkastanjes 2 eieren 2 lepels/30 ml rijstwijn of sherry 1 thl/5 ml ve-tsin 1 thl/5 ml zout 2 lepels/30 ml maïzena 1 plakje gemberwortel, fijngehakt 1 gehakt sjalotje 1/2 kopje/100 ml kipbouillon 2 kopjes/500 g reuzel 25 g gekookte ham |
|
BereidingHak krabvlees, spek en waterkastanjes fijn, voeg 2 eieren, 1 lepel rijstwijn, 1/2 thl ve-tsin, 1/2 thl zout en 1 lepel maïzena toe, met de gember en sjalot. Meng goed en maak er walnootgrote balletjes van.Verwarm de reuzel 3-4 minuten tot die gesmolten is en frituur de balletjes dan 5 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Doe eventueel in een kom met kipbouillon (niet geheel bedekken!) en stoom ze nog 15 minuten. Meng de resterende rijstwijn, ve-tsin, zout en maïzena met de kipbouillon en maak op hoog vuur een witte saus voor over de balletjes. Garneer met fijngehakte ham. |
Home > Recepten