Home > Recepten

Krabballetjes, gefrituurde

225 g krabvlees

1/4 kopje/50 g vers vetspek

1/2 kopje/50 g waterkastanjes

2 eieren

2 lepels/30 ml rijstwijn of sherry

1 thl/5 ml ve-tsin

1 thl/5 ml zout

2 lepels/30 ml maïzena

1 plakje gemberwortel, fijngehakt

1 gehakt sjalotje

1/2 kopje/100 ml kipbouillon

2 kopjes/500 g reuzel

25 g gekookte ham
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Chinees (Peking)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Hak krabvlees, spek en waterkastanjes fijn, voeg 2 eieren, 1 lepel rijstwijn, 1/2 thl ve-tsin, 1/2 thl zout en 1 lepel maïzena toe, met de gember en sjalot. Meng goed en maak er walnootgrote balletjes van.

Verwarm de reuzel 3-4 minuten tot die gesmolten is en frituur de balletjes dan 5 minuten tot ze licht goudbruin zijn.

Doe eventueel in een kom met kipbouillon (niet geheel bedekken!) en stoom ze nog 15 minuten.

Meng de resterende rijstwijn, ve-tsin, zout en maïzena met de kipbouillon en maak op hoog vuur een witte saus voor over de balletjes.

Garneer met fijngehakte ham.