Home > Recepten

Tofu/tahoe, gebakken

2-3 tofukoeken of 1 plak tahoe

1 plakje geschilde gemberwortel

1 sjalot

2 lepels of 30 ml olie

1 thl of 5 ml zout

1 lepel of 15 ml rijstwijn of sherry

1/2 thl of 2 ml ve-tsin

2 thl of 10 ml maïzena

2 lepels of 30 ml kipbouillon

1 thl of 5 ml sesamolie
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Chinees (Peking)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Snij de tofu grof en hak gemberwortel en sjalot fijn.

Warm de wok op en giet de olie erin, bak gemberwortel en sjalot, bijna onmiddelijk gevolgd door de tofu, en roerbak 2-3 minuten terwijl je de tofu in nog kleinere stukjes breekt.

Meng de maizena met de bouillon. Voeg zout, rijstwijn, ve-tsin en het maizenapapje toe en roer goed door elkaar.

Voeg de sesamolie toe.

Notities

Dit gerecht was één vand e favoriete gerechten van de Keizerin Weduwe op hoge leeftijd. Het is licht en gemakkelijk verteerbaar, en daarom ook geschikt voor kinderen. Het kindermeisje van de auteur maakte het, als hij ziek was.