Home > Recepten

Vis in zoetzure saus, gefrituurde

225 g visfilet (bot, schol of tong)

2 lepels of 30 ml maïzena

2,5 kopje of 600 ml olie



Saus:

1 lepel/15 ml suiker

1 lepel/15 ml azijn

1 lepel/15 ml rijstwijn

1 lepel/15 ml maïzena

1 lepel/15 ml sojasaus

1/2 thl/2 ml ve-tsin

1 lepel/15 ml reuzel

1 plakje gemberwortel, fijngehakt

1 gehakt sjalotje
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Chinees (Peking)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Snij de vis in kleine dunne plakjes zo groot als een luciferdoosje en haal door de maïzena.

Verhit de olie tot de damp eraf slaat. Zet de vlam dan lager en leg met behulp van eetstokjes de vis stuk voor stuk in de olie (anders gaan ze plakken!), en frituur in 2 minuten goudbruin.

Warm de reuzel op; meng intussen suiker, sojasaus, azijn, rijstwijn, maïzena en ve-tsin. Doe de fijngehakte gember en sjalot in de hete reuzel, giet dan het sausmengsel erin en roer tot het begint te binden.

Doe de vis erbij en zorg ervoor dat elk plakje met de saus is bedekt.

Notities

Dit werd gemaakt door de beroemde chef Wang van de Paleiskeuken. Het was deel van een serie van 4 gerechten die volgens dezelfde methode werden bereid. Bij de andere 3 zijn varkensniet, varkensfilet en gepelde steurkrabben (garnalen) de voornaamste ingredienten.