Home > Recepten

Kwei-fei kip (dronken kip, à la coq au vin)

1 kip van 1 1/2 kg

5/8 kopje of 150 ml Chinese rode wijn of port

7,5 kopje of 1,8 l kippenbouillon

6 lepels of 90 ml sojasaus

3 lepels of 45 ml rijstwijn

2-3 sjalotjes in stukjes van 5 cm

1 thl of 5 ml zout

frituurolie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees (Peking)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Maak de kip schoon en droog goed af.

Meng 2 lepels/30 ml rijstwijn en 2 lepels/30 ml sojasaus en giet over de buitenkant en binnenkant van de kip.

Verhit de olie en frituur de kip met de sjalotten goudbruin. Bewaar de sjalotten, dompel de kip 3 minuten onder in een grote pan kokend water.

Doe de kip in een andere pan, voeg de resterende sojasaus, rijstwijn, zout, rode wijn, bouillon en het gefrituurde sjalotje toe en sudder minstens 2 uur. Af en toe keren.

Notities

Yang Kwei-fei was een keizerin uit de Tang-dynastie (618-907 n.C). Ze stond bekend om haar schoonheid en haar liefde voor alcohol.