Soep met kip- en garnalenballetjes |
|
225 g rauwe garnalen (steurkrabben) 1/4 kopje/50 ml vers vetspek 50 g kippenborstvlees 50 g gekookte ham 1/2 komkommer 2 eiwitten 1,5 lepel/25 ml maïzena 1 plakje gemberwortel, fijngehakt 2 lepels/30 ml rijstwijn 2 thl/10 ml zout 3,25 kopje/900 ml bouillon 50 g mangetout, boontjes of peultjes |
|
Bereidingpel de garnalen en hak ze tot pulp. Maal ook spek en kip fijn. Snij dunne plakjes van de komkommer.Meng 1/2 lepel/10 ml maïzena met 4 lepels/60 ml water, voeg de kip en 1 eiwit toe, meng deze kippenpuree goed. Meng garnaal, spek, de rest van de maïzena, eiwit, gemberwortel, 1 lepel/15 ml rijstwijn en 1 thl/5 ml zout. Maak er walnootgrote balletjes van. Breng de bouillon aan de kook, zet het gas lager. Doe de balletjes erin en breng de bouillon weer aan de kook. Voeg het resterende zout en de fijngemalen mangetout toe met de rijstwijn, temper het vuur en sudder 10 minuten rustig. Roer de pippenpuree erbij zodat er geen brokjes worden gevormd. Voeg ham en komkommer toe, breng snel aan de kook en serveer in een grote kom. NotitiesDeze soep werd in het begin van de 20e eeuw uitgevonden.Als de mangetout niet in het seizoen zijn, gebruik dan een bladgroente zoals waterkers of slablaadjes; het gaat in dit geval vooral om de kleur en niet om de smaak! |
Home > Recepten