Bamboescheuten, gesmoorde |
|
750 kg verse bamboescheuten 25 g groen zeewier of 1 kopje.100 g groene kool 1 plakje gemberwortel 2 kopjes/500 g reuzel 2 lepels/30 ml oestersaus 1,5 lepel/30 ml suiker 1 thl/5 ml ve-tsin 1 lepel/15 ml rijstwijn 4 lepels/60 ml kippenbouillon 1 lepel/15 ml sesamolie |
|
BereidingHaal de schil van de bamboescheuten, gooi de taaie delen van de wortel weg. Snij in 5 mm dikke plakjes en dan in reepjes van 3,5 mm lang.Hak zeewier of kool, en gemberwortel fijn. Warm de reuzel op en frituur de bamboescheuten 1-2 minuten. Zet het gas dan lager en ga 2-3 minuten door. Laat uitlekken als ze goudbruin zijn. Laat 2 lepel reuzel in de pan, verhit sterker en doe zeewier of kool en de gemberwortel erin, dan de bamboescheuten, oestersaus, suiker, ve-tsin en rijstwijn, roer goed door. Doe de bouillon erbij, breng aan de kook, zet het gas lager en laat sudderen tot bijna al het vocht verdampt is. Zet het gas wat hoger, voeg de sesamolie toe, roer een paar maal en serveer. NotitiesMet ingeblikte scheuten zal dit waarschijnlijk niet lukken, gebruik dus verse! |
Home > Recepten