Home > Recepten

Fondue, Mongools 2

1,5 kg uitgebeende lamsschouder, lamsrib of lamsbout

4 kopjes/500 g Chinese kool

4 kopjes/500 g spinazie

2 blokken tofu of tahoe

1,5 kopje/100 g transparante noedels of soe-oen/laksa



Saus:

gehakte sjalot

gehakte knoflook

gehakte gemberwortel

sojasaus

sherry

Hoi Sinsaus

azijn

suiker

Chinese chilisaus

sesamolie
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Groentegerechten; Lamsvleesgerechten; Chinees (Peking)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Snij het lamsvlees in grote maar flinterdunne plakjes (gaat het best als het half bevroren is).

Snij kool en spinazie in tamelijk grote stukken.

Snij elk blok tofu/tahoe in 10-12 plakken.

Week de noedels enkele minuten in warm water en laat uitlekken.

Serveer dit in aparte schaaltjes rond de hete vuurtest (of fonduepan), waar de bouillon inzit.



Serveer de ingredienten voor de saus ook in aparte schaaltjes.



Elke eter maakt zijn eigen saus klaar.

Als de bouillon kookt, pakt iedereen met stokjes een plakje lamsvlees en dompelt het in de bouillon, alsof het 'schoongespoeld' wordt (de Chinese naam is: gespoeld lamsvlees).

Kook niet langer dan 20-30 seconden!

Dip het in het persoonlijke sausmengsel en eet het op.

Doe dit ook met de groente. De bouillon zal gaandeweg steeds smakelijker worden!

Bewaar wat groente voor het laatst om soep te maken. Serveer dit in aparte kommen.

Benodigdheden

een chinese fonduepan (met kooltjes in het midden) of een fonduepan