Home > Recepten

Fond, Chinese

Gebruik hiervoor de varkensbotten, schouderstuk, kip- en eendkarkassen en botjes van de Chinese Heldere bouillon, zonder vlees.



Hiervoor was nodig:

1 eend van 1,75 kg (botten gebroken)

3 kippen (waarvan 1 met de botten gebroken)

1,5 kg varkensschouderstuk (botten doorgehakt)

1,5 kg varkensbotten
  • Omschrijving recept: Diversen, Chinees (Shandong)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Leg eerst de varkensbotten op de bodem van een grote pan, daarop de kip rondom de bot van het schouderstuk, daarop de eendekarkas en -botjes.

Doe 5 l water erbij. Breng snel aan de kook en sudder 2,5 uur of tot de bouillon tot de helft is ingekookt.

Haal alle botjes en vlees eruit en giet door een fijne zeef.