Home > Recepten

Draken- en Phoenixpootjes

150 g mager varkensvlees

100 g kippenborstvlees

150 g gepelde rauwe garnalen

1/4 kopje of 50 g uien

1 lepel/15 ml rijstwijn

2 thl/10 ml zout

5 lepels/75 ml maïzena

versgemalen Szechuanpeper

2 eieren

een groot vel bang-trang = rijstpapier

1 lepel/15 ml sesamolie

frituurolie
  • Omschrijving recept: Dimsum; Garnalengerechten; Varkensvleesgerechten; Kipgerechten; Chinees (Shandong)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Hak het varkensvlees, kippenvlees, garnalen en uien grof, doe zout, rijstwijn en peper erbij en verdeel in 10 porties.

Klop de eieren met 2 lepels/30 ml maïzena.

Knip de bang-trang in 10 stukken van 5 x 10 cm en week 2 minuten in koud water.

Leg op elk velletje een portie vulling. Leg er wat ei-maïzenavulling omheen. Vouw het papier er omheen (probeer een kippenpootvorm te maken) en maak zo 10 poten.

Leg op een bord en stoom 10 minuten, leg dan op een koud bord.

Maak een beslag van 3 lepels/45 ml maïzena en 3 lepels/45 ml water. Verhit de frituurolie, haal de 'poten' door het beslag en frituur ze goudbruin.

Notities

Hierbij wordt gefrituurd zeewier geserveerd.

De 'draak' heeft betrekking op de garnalen, de 'Phoenix' op de kip.

Volgens de traditie wordt er een kippenbotje bij de poten gelegd, dat als 'vork' wordt gebruikt.