Draken- en Phoenixpootjes |
|
150 g mager varkensvlees 100 g kippenborstvlees 150 g gepelde rauwe garnalen 1/4 kopje of 50 g uien 1 lepel/15 ml rijstwijn 2 thl/10 ml zout 5 lepels/75 ml maïzena versgemalen Szechuanpeper 2 eieren een groot vel bang-trang = rijstpapier 1 lepel/15 ml sesamolie frituurolie |
|
BereidingHak het varkensvlees, kippenvlees, garnalen en uien grof, doe zout, rijstwijn en peper erbij en verdeel in 10 porties.Klop de eieren met 2 lepels/30 ml maïzena. Knip de bang-trang in 10 stukken van 5 x 10 cm en week 2 minuten in koud water. Leg op elk velletje een portie vulling. Leg er wat ei-maïzenavulling omheen. Vouw het papier er omheen (probeer een kippenpootvorm te maken) en maak zo 10 poten. Leg op een bord en stoom 10 minuten, leg dan op een koud bord. Maak een beslag van 3 lepels/45 ml maïzena en 3 lepels/45 ml water. Verhit de frituurolie, haal de 'poten' door het beslag en frituur ze goudbruin. NotitiesHierbij wordt gefrituurd zeewier geserveerd.De 'draak' heeft betrekking op de garnalen, de 'Phoenix' op de kip. Volgens de traditie wordt er een kippenbotje bij de poten gelegd, dat als 'vork' wordt gebruikt. |
Home > Recepten