Home > Recepten

Varkensvlees, dubbel geroosterd Chinees

1,5-2 kg varkensrib aan 1 stuk

4 eiwitten

1 kopje/100 g bloem

3-4 sjalotten

1/4 kopje/50 g hoi sinsaus

1/2 kopje/100 g Chinese pickles

lotusbladpannenkoeken of pitabroodjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue; Chinees (Shandong)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Steek het vlees aan een spit en schroei het vel boven een hoog vuur, dompel 5 minuten in een grote pan heet water. Haal eruit, schrap eventueel verbrand vel eraf.

Leg in een grote pan, bedek met koud water en kook 1 uur. Haal uit de pan.

Maak een papje van eiwit en bloem, smeer het vlees ermee in (niet het vel!) en rooster 20 minuten in een oven van 200°, draai om en rooster nog 15-20 minuten.

Snij voor het serveren het zwoerd, vet, vlees en krabbetjes los en schik in rijtjes.

Snij de sjalotten in reepjes.

Serveer het vlees met de sjalot, hoi sinsaus en pickles, en verpak alles in lotusbladpannenkoek of pitabrood (lijkt veel op Noordchinees brood).