Home > Recepten

Varkensvlees, gefrituurd geroosterd Chinees

500 g uitgebeend varkensschouderstuk

1 ei

4 lepels/60 g maïzena

1,5 lepel/25 ml sojasaus

1 thl/5 ml zout

1,5 lepel/25 ml rijstwijn

3 sjalotten

1 plakje gemberwortel

2 lepels/30 ml Hoi Sinsaus

Szechuan-peper

5 kopjes/1,2 l olie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees (Shandong)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Leg het vlees in een pan water en kook op hoog vuur zacht. Spoel dan af met koud water, snij in dunne plakjes, maar zorg ervoor dat de vorm behouden blijft.

Leg het vlees met het vel omlaag in een grote kom, voeg 1 lepel/15 ml sojasaus, gemberwortel, 1 sjalot in kleine stukjes en 1 lepel/15 ml rijstwijn, stoom 1 uur, giet dan het vocht af.

Vermeng maïzena, ei, zout, de resterende rijstwijn en sojasaus. Doe de helft van dit papje op een bord, leg het varkensvlees erop met het vel omlaag (probeer de oorspronkelijke vorm te behouden), breng de rest van het papje er bovenop aan.

Verhit de olie, temper het vuur. Zet het bord aan de rand van de pan en probeer het vlees als 1 geheel in de olie te zetten. Draai na een poosje het gas hoger, draai weer lager als het vlees goudbruin wordt. Keer voorzichtig om, ga door tot de sissende geluidjes verdwijnen, til eruit en laat uitdruipen.

Snij in kleine stukjes, schik op een bord en garneer met szechuanpeper.

Snij 2 sjalotten in reepjes en serveer de hoisinsaus als dipsaus.

Notities

Serveer met lotusbladpannenkoekjes.