Home > Recepten

Pruimebloesem en sneeuw wedijverend om de lente

2 appels

2 bananen

2 eieren

0,5 kopje/100 g suiker

3 lepels/45 ml melk

3 lepels/45 ml maïzena

2 lepels/30 ml water
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Chinees (Shandong)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Schil de appels, haal de klokhuizen eruit. Snij appels en bananen in dunne schijfjes.

Leg om en om een laag appels en een laag banaan in een vuurvaste schaal.

Scheid de eieren. Roer de dooiers los met suiker, melk, water en maïzena. Verhit dit boven matig vuur tot het mooi glad is, giet over het fruit.

Klop de eiwitten stijf. Giet over het dooiermengsel en zet 5 minuten in een oven van 220°.

Warm of koud serveren.