Home > Recepten

Krabbetjes in zoetzure saus

500 g varkenskrabbetjes

2 lepels/30 ml sojasaus

1 lepel/15 ml rijstwijn

1/2 thl/2 ml ve-tsin

2 lepels/30 ml maïzena

2 lepels/30 ml suiker

1,5 lepel/25 ml azijn

reuzel om te frituren

zout

szechuanpeper
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees (Shanghai)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Hak de krabbetjes met een hakmes in kleine stukjes.

Meng 1/2 lepel of 10 ml sojasaus met de rijstwijn en ve-tsin. Voeg dan 1 epel/15 ml maïzena toe. Marineer de krabbetjes erin

Vermeng de rest van de sojasaus met suiker en azijn.

Verhit de reuzel, frituur 30 seconden de krabbetjes (in 2 delen, niet tegelijk!). Frituur ze dan tegelijk gedurende 50 seconden. Schep op een schaal.

Giet de overtollige reuzel weg, op 1 lepel/15 ml na. Voeg het sausmengsel toe. Als dat borrelt, voeg dan de resterende maïzena (aangelengd met een beetje water) toe. Roer tot een gladde saus en giet over de krabbetjes.

Gebruik de szechuanpeper en het zout om te dippen.