Phoenixstaart-garnalen |
|
225 g ongepelde garnalen 1/2 kopje/50 g doperwten 2 sjalot-witten 1 eiwit 1,5 lepel/25 ml maïzena 0,5 lepel/10 ml rijstwijn 1 thl/5 ml zout 0.5 thl/2 ml ve-tsin 6 lepels/90 ml kippenbouillon eendevet of olie om te frituren |
|
BereidingKook de erwten 3 minuten voor, laat uitlekken en spoel af met koud water.Hak het sjalottewit klein. Verwijder de koppen van de garnalen, pel ze, maar laat de staarten zitten. Marineer ze in 0.5 lepel/5 ml zout, eiwit en 0.5 lepel/10 ml maizena. Verwarm het vet of de olie en frituur de garnalen 1 minuut, roer om ze van elkaar te scheiden. Laat uitlekken. Giet het overtollige vet af. Voeg bouillon, zout, rijstwijn, maïzena, ve-tsin en sjalot toe. Breng aan de kook en roer tot een dikke saus. Meng erwten en garnalen erdoor. NotitiesDit is ontstaan in een moslim-restaurant in Nanjing. |
Home > Recepten