Home > Recepten

Kristalsuiker-varkensvlees

1 achterham of schouderstuk van 1,25-1,5 kg

5 lepels/75 ml sojasaus

0.25 kopje/50 g kristalsuiker

4 lepels/60 ml rijstwijn

2 sjalotten

2 plakjes gemberwortel

1 l water
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees (Yangtse-delta)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Maak huid of zwoerd goed schoon (glad en haarloos). Snij een x-teken in het midden tot aan het bot, zodat het vel niet aan de pan blijft plakken.

Leg het vlees in een grote pan met het vel omlaag. Zet onder water. Breng snel aan de kook, schuim af. Voeg alle andere ingredienten toe, sluit de pan goed en laat 30 minuten sudderen.

Draai het vlees om en laat nog 2 uur sudderen. Het vocht moet tot 5/8 kopje of 150 ml zijn ingekookt.

Zet het vuur 5 minuten hoog. Haal het vlees uit de pan en giet de saus erover.



Een dag van tevoren gemaakt is beter voor de smaak!