Home > Recepten

Krab fu-yung 3

275 g krabvlees

2 grote of 4 kleine krabschalen

3 lepels/45 ml reuzel

2 lepels/30 ml rijstwijn

1 lepel/15 ml sojasaus

1 lepel/15 ml wijnazijn

1 lepel/15 ml suiker

6 eiwitten

1 thl/5 ml maïzena

2 gehakte knoflookteentjes

1 gehakt plakje gemberwortel

2 gehakte sjalotten

3 lepels/45 ml bouillon



Zoetwaterkrabben zijn het best, maar helaas slecht te krijgen
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Chinees (Suzhou)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Verhit 2 lepels/30 ml reuzel. Fruit de helft van de gemberwortel en de helft van de sjalotten, daarna het krabvlees. Voeg rijstwijn toe, roer tot al het vocht is verdampt. Doe het vlees dan in de lege schalen.

Klop de eiwitten met zout en een beetje water schuimig. Giet over de schalen en stoom krachtig (6 minuten, tot het eiwit gestold is).

Verhit de laatste lepel reuzel en bak knoflook en de rest van de gember en de sjalotten. Voeg sojasaus, azijn, suiker en bouillon toe. Leng de maïzena aan met wat water en doe bij de saus als die begint te borrelen. Schenk de saus over de krab.

Benodigdheden

stomer