Home > Recepten

Garnalenballetjes, gefrituurde

500 g rauwe garnalen

0.25 kopje/50 g geschilde waterkastanjes

2,5 lepel/40 ml kleefrijstpoeder (bras ketan)

1 ei

1 thl/5 ml zout

1 lepel/15 ml rijstwijn

1/2 thl/2 ml ve-tsin

frituurolie



Sausje:

2 lepels/30 ml tomatenketchup

zout en szichuanpeper
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Chinees (Shanghai)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

pel en droog de garnalen en marineer 5 minuten in zout, hak dan in rijstkorrelgrote stukjes.

Hak de waterkastanjes fijn, vermeng met de garnalen, ei, kleefrijstpoeder, rijstwijn en ve-tsin.

Verhit de olie.

Neem een handvol garnalenmengsel in de hand en pers dit door duim en wijsvinger door, zodat walnootgrote balletjes ontstaan. Schep die eraf met een natte lepel en dompel in de olie; frituur 2 minuten. Roer, om de balletjes van elkaar te scheiden.

Meng de ingredienten voor de saus.