Home > Recepten

Tung-po varkensvlees

275 g doorregen varkensvlees aan 1 stuk

1 lepel/15 ml suiker

2 lepels/30 ml sojasaus

2 lepels/30 ml rijstwijn

2 sjalotten

2 plakjes gemberwortel
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees (Hangzhou)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Snij het vlees in 4 gelijke stukken. Doe in een casserole en zet onder koud water. Breng aan de kook en blancheer 5 minuten. Haal eruit, spoel af met koud water. Gooi het kookvocht weg.

Leg een bamboerekje op de bodem van de pan, leg het vlees (vel omlaag) erop. Voeg suiker, sojasaus en rijstwijn toe. Leg sjalot en gemberwortel er boven op. Doe de deksel dicht, 'seal' de rand met een bloem/waterpapje en laat minstens 2 uur zachtjes koken of tot het vlees mals is.

Verwijder gemberwortel en sjalot. Leg het vlees in een kom (vel omhoog): 3 stukken op de bodem, 1 stuk erop. Giet het vocht er over heen, dek af en stoom minstens 2 uur krachtig.

Notities

Afkomstig van Su Tung-Po. De grootmoeder van de auteur bereidde het ook op deze manier.