Home > Recepten

Fu-Yang varkensvlees

150 g varkensfilet

1/4 kopje/50 g vers vetspek

20 rauwe gepelde garnalen

1 thl/5 ml Szechuan peperkorrels

2 lepels/30 ml sojasaus

1/4 thl/1 ml ve-tsin

1 lepel/15 ml rijstwijn

1/4 kopje/175 ml sesamolie om te frituren
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees (Hangzhou)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Snij het varkensvlees en spek in 20 dunne stukjes. Leg op elk plakje vlees een plakje spek. Sla met de platte kant van het hakmes het vlees zachtjes op elkaar, leg er dan een garnaal bovenop en geef nog een zachte klap.

Breng de sesamolie aan de kook, rooster de szechuanpeper 2-3 seconden en haal eruit.

Laat met een draadmandje of een Chinese schuimspaan het varkensvlees in de hete olie zakken, frituur 1-2 seconden, haal eruit en herhaal dit 2x. Giet dan de olie af. Leg het vlees plat in de pan.

Voeg wijn, sojasaus en ve-tsin toe, kook 3-4 deconden en schik op een schaal.

Notities

Dit is een recept dat meer dan duizend jaar oud is, en in de 20e eeuw werd ontdekt in Hangzhou.