Home > Recepten

Garnalen in wijn gemarineerd

225 g garnalen

3 lepels/45 ml rijstwijn

2 sjalotwitten

1/3 kopje/50 g bleekselderij

1/3 kopje/50 g wortel

1 lepel/15 ml doperwten



Saus:

2 lepels/30 ml sojasaus

1 thl/5 ml sesamolie
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Chinees (Chengdu)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Doe de garnalen op een bord, giet de wijn erover. Snij het sjalotwit in stukjes van 2.5 cm en doe erbij. Dek af en marineer 5 minuten.

Snij bleekselderij en wortel in blakjes, kook met de doperwten 5 minuten voor. Laat uitdruipen en doe bij de garnalen.

Stoom 15-20 minuten.

Meng de saus, giet over de garnalen.