Home > Recepten

Tofu-vs in sambalsaus

500 g karper (origineel, kan ook met harder, mul, makreel etc)

2 sjalotwitten

1 teen knoflook

2 plakjes gemberwortel

2 blokken tofu of tahoe

1 thl/5 ml zout

4 lepels/60 ml olie

2 lepels/30 ml sambal

1 lepel/15 ml sojasaus

2 lepels/30 ml rijstwijn

1 lepel/15 ml maïzena

1.5 kopje/350 ml bouillon
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Visgerechten; Chinees (Chengdu)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Snij de koppen van de vis, haal de ruggegraat eruit. Plek de knoflook en snij met de gemberwortel in kline stukjes. Snij het sjalottewit in korte stukjes.

Snij elk blok tahoe in ca. 10 stukken. Blancheer ze in kokend water, haal eruit en week in bouillon met zout.

Verhit de olie. Bak de vis aan beide kante goudbruin, leg opzij. Hou de wok schuin en doe de sambal erin. Als het begint te borrelen, doe dan de wok weer recht. Doe de vis erin, met sojasaus, rijstwijn, sjalot, gemberwortel, knoflook en ca. 0.5 kopje/100 ml bouillon. Haal de tofu uit de bouillon en voeg ook toe. Kook 10 minuten.

Haal de vis met eetstokjes eruit.

Leng maizena aan met een beetje koud water. Doe in de wok voor een gladde saus, giet die over de vis en serveer.