Sperziebonen à la Szechuan |
|
500 g sperziebonen 15 g gedroogde geweekte garnalen 2 lepels/30 ml geconserveerde Szechuan-groenten 1 gehakte sjalot 1 gehakt plakje gemberwortel 0.5 lepel/10 ml zout 0.5 lepel/10 ml suiker 1 thl/5 ml sesamolie 1 lepel/15 ml azijn frituurolie |
|
BereidingWas de bonen en maak ze schoon, breek lange exemplaren. Hak de garnalen en geconserveerde groenten fijn.Verhit de olie, fruit de bonen 1-2 minuten of tot ze zacht zijn, schep eruit en laat uitdruipen. Laat 1 lepel/15 ml olie in de pan. Roerbak de gemberwortel, garnalen en Szechuangroenten, voeg de bonen toe met wat zout, suiker en 2 lepels/30 ml water. Doe na 1-2 minuten de sjalotten, azijn en sesamolie erbij. Goed doorroeren. Warm of koud serveren. NotitiesOndat sperziebonen in Szechuan het hele jaar door groeien, worden ze daan 'vierseizoenen-bonen' genoemd. |
Home > Recepten