Home > Recepten

Sperziebonen à la Szechuan

500 g sperziebonen

15 g gedroogde geweekte garnalen

2 lepels/30 ml geconserveerde Szechuan-groenten

1 gehakte sjalot

1 gehakt plakje gemberwortel

0.5 lepel/10 ml zout

0.5 lepel/10 ml suiker

1 thl/5 ml sesamolie

1 lepel/15 ml azijn

frituurolie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Was de bonen en maak ze schoon, breek lange exemplaren. Hak de garnalen en geconserveerde groenten fijn.

Verhit de olie, fruit de bonen 1-2 minuten of tot ze zacht zijn, schep eruit en laat uitdruipen. Laat 1 lepel/15 ml olie in de pan.

Roerbak de gemberwortel, garnalen en Szechuangroenten, voeg de bonen toe met wat zout, suiker en 2 lepels/30 ml water. Doe na 1-2 minuten de sjalotten, azijn en sesamolie erbij.

Goed doorroeren. Warm of koud serveren.

Notities

Ondat sperziebonen in Szechuan het hele jaar door groeien, worden ze daan 'vierseizoenen-bonen' genoemd.